Barve in laki

Zaščita lesa

Belinka Impregnant

zaščita lesa pred škodljivci

  • Belinka Impregnant
  • impregnacija za vse vrste lesa
  • ščiti pred insekti, glivami trohnivkami in modrivkami
  • nima neprijetnega vonja

Impregnant je brezbarvni tekoči impregnacijski premaz, namenjen osnovni, preventivni zaščiti lesa. Vsebuje najsodobnejše biocide in les, ki je izpostavljen vremenskim vplivom in vlagi, varuje pred biološkimi škodljivci - modrenjem, glivami in insekti.

Les izpostavljen vremenskim vplivom in vlagi lesni škodljivci napadejo relativno hitro. Zato ga je treba pri prvem premazovanju najprej premazati z Impregnantom, ki les zaščiti pred napadom škodljivcev.

Uporabljamo ga kot prvi nanos za zaščito lesa, ki je posredno ali neposredno izpostavljen vremenskim vplivom in propadanju (les, ki je v stiku z zidom, okna, zunanja in garažna vrata, polkna, balkonske ograje, fasadne obloge, ograje teras, vrtne ograje, lesene lope, zidanice, brunarice, vrtno pohištvo, atriji, les, ki je v zelo vlažnih prostorih in še kaj). V notranjih prostorih ga uporabljamo le, kadar les ogroža vlaga in ga želimo zaščititi pred plesnijo ter trohnenjem in preprečiti nastanitev lesnih insektov. Vremenu in vlagi izpostavljene lesene elemente je po nanosu Impregnanta potrebno čimprej zaščititi še s premazi, ki so odporni proti vremenskim vplivom oz. vlagi.

Tehnični podatki
Poraba 8 - p m2/l
Sestava alkidne smole, biocidi, aditivi in voda
Nanosi 1 nanos
Sušenje 6 do 8 ur, naslednji nanos po najmanj 12 urah (pri normalnih pogojih)
! Več podatkov najdete v varnostnem listu
Pakiranje
Pločevinka 0,75 / 2,5 l
scroll up